Biblioteka
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2022-01-06

Podcast - Paliwo z roślin - #64 oleje chili - trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, Hedonista



 

 


Cześć! Witaj w #64 odcinku podcastu Paliwo z Roślin. Dziś o wpływie chińskiej kuchni i niesamowitych aromatach. Będzie słodko, ostro, ale przede wszystkim przyjemnie! Przyjemnie bo jedzenie to przyjemność, przyjemnie bo życie to przyjemność, na której kreowanie mamy wpływ sami. Z moim gościem, współwłaścicielem firmy HEDONISTA oleje chili, rozmawiamy o... olejach chili! O niesamowitych aromatach i trendach żywieniowych.

W podcaście poruszamy następujące zagadnienia związane z olejem chili:

  • jak zrobić olej chili?
  • jakie składniki są niezbędne do wyprodukowania oleju z chili?
  • jakie wyróżniamy rodzaje oleju chili?
  • z czym jeść olej chili?
  • czy olej chili długo się gotuje?

Ale prócz rozmowy o olejach, poruszyliśmy też inne ważne tematy związane z żywieniem:

  • kuchnia azjatycka
  • kuchnia chińska i jej wpływ na polską gastronomię
  • chińskie restauracje w Polsce
  • żywieniowe trendy w Chinach
  • czy Chiny są proroślinne
  • choroby cywilizacyjne w Chinach

 

Anthony to niesamowicie inspirująca osoba. Ma w sobie ogrom pasji, wdzięczności, pomysłów, wysokiej kultury osobistej i wiedzy. Bazuje na swoich doświadczeniach związanych z podróżami, pracą przewodnika turystycznego i wielkiego wielbiciela olejów chili.

Zapraszam do odsłuchania niesamowitej rozmowy o oleju chili i innych wspaniałościach związanych z Paliwem z Roślin.

 

Podcast Paliwo z Roślin #64 olej chili - trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, HEDONISTA

 

 

Anthony Chiu

Gdzie możesz obserwować Anthonego Chiu i rodzinną firmę HEDONISTA:

 

Sylwia Maksym - Paliwo z Roślin 

- mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN posłuchasz również tutaj:

_______________________________________________

Słuchałeś już poprzednich odcinków podcastu PALIWO Z ROŚLIN?

Tutaj znajdziesz wszystkie odcinki:

 

Hej! Jeśli lubisz treści, które przekazuje i uważasz, że powinny trafić do szerszej publiki, udostępnij proszę ten podcast i link do wpisu na blogu. Oznacz mnie w swoich social media, daj kciuka i zasubskrybuj moje kanały. Dzięki temu mogę trafiać do większej liczby osób, budować ich świadomość i wspierać zdrowie. To dla mnie bardzo ważne.

Chcę by moja praca przynosiła jak najwięcej korzyści, a więc proszę Cię o pomoc.

Jeśli masz też tematy, gości których chciałbyś usłyszeć lub pomysły na nagrania to z niecierpliwością wyczekuję na Twoją wiadomość, pamiętaj - tworzę podcast dla Ciebie.

Miłego odsłuchu i do zobaczenia!

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN