Zaloguj się Koszyk (0)

Dżem jabłkowy z cynamonem

13 września, 2016

Składniki

3 kg jabłek
3 łyżki cynamonu

Kolejny dżem (tym razem dżem z jabłek z dodatkiem cynamonu) na pokładzie - wolnowar to naprawdę cudowne urządzenie. Obierasz owoce, wrzucasz, czekasz, blendujesz na gładko i przerzucasz do słoiczków - żyć nie umierać i cieszyć się smakiem owoców przez całą zimę.

Dżem jabłkowy z cynamonem

Wykonanie: Jabłka kroimy w plastry, umieszczamy w wolnowarze i posypujemy cynamonem, przykrywamy i gotujemy przez 4h. Po tym czasie blendujemy całość na gładką masę i gotujemy kolejne 1h - w celu odparowania wody. Oczywiście dżem można również w standardowym garnku, gotując na małym ogniu i często mieszając. Smacznego




Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY