Menu

Dżem jabłkowy z cynamonem

13 września 2016
Dżem jabłkowy z cynamonem
Wartość dla całości dżemu
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 1500 kcal
Białko 7,8 g
Tłuszcz 5,1 g
Węglowodany 342,3 g

Składniki

  • 3 kg jabłek
  • 3 łyżki cynamonu

Sposób przygotowania

  1. Jabłka pokroić w plastry, umieścić w wolnowarze.
  2. Posypać cynamonem, przykryć i gotować przez 4 godziny.
  3. Po tym czasie zblendować na gładką masę i gotować przez 1 godzinę, by odparować wodę. 

Dżem jabłkowy z cynamonem, to kwintesencja jesieni zamknięta w słoiku. Idealnie smakuje jako dodatek do słodkich dań i rozpieszcza kubki smakowe bez chemii i dodatkowych substancji słodzących 😉 Koniecznie przetestuj!

Dżem jabłkowy z cynamonem

Jeśli nie masz wolnowaru, to możesz przygotować dżem w garnku. Wystarczy na małym ogniu gotować pokrojone jabłka z cynamonem, często mieszając, by nie przywarły.

Cudnie będzie smakować ze słodkimi daniami:

Więcej pomysłów na dobrze zbilansowane, smaczne i szybkie posiłki czeka na Ciebie w moich dietach. Sprawdź koniecznie diety:

 

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)