Gorzka czekolada z orzechami wyszła obłędna, więc by bardziej uświątecznić kolejną wersją dodaliśmy chili i skórkę z pomarańczy - to połączenie jest naprawdę idealne.
Słodkie i ostre, a więc dwa dominujące, ale nie rywalizujące ze sobą smaki do tego lekka goryczka kakao daje świetny efekt całościowy :)
Oczywiście dodatki możecie dowolnie wymieniać, wedle uznania, potrzeby i zawartości kuchennych szafek :)
GORZKA CZEKOLADA DOMOWA Z POMARAŃCZĄ
WYKONANIE:
1.W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło kakaowe
2.Dodajemy gorzkie kakao i erytrytol, dokładnie mieszamy.
3.Dodajemy chilli.
4.Przelewamy do naczynia (u nas kwadratowe wyłożone papierem do pieczenia) i posypujemy skórką z pomarańczy.
Czekolada jest boska! Połączenie smaku chili i słodkiej pomarańczy jest nie do opisania :)
SMACZNEGO