Zaloguj się Koszyk (0)

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli

28 października, 2018
pasta z czerwonej fasoli paliwo z roślin

SKŁADNIKI

1/2 szklanki słonecznika
puszka fasoli
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2 łyżki tahini (pasta z ziaren sezamu)

WYKONANIE:

  • Fasolę odsączamy (jeżeli użyjesz fasoli z puszki) lub gotujemy do miękkości
  • Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni (krótko i ostrożnie, by nie spalić)
  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i tahini
  • Dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy

 

 

Tak przygotowaną pastę przechowuj w szczelnie zamkniętym  słoiczku w lodówce do 5-7 dni

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY