Zaloguj się Koszyk (0)

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli

28 października, 2018

SKŁADNIKI

1/2 szklanki słonecznika
puszka fasoli
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2 łyżki tahini (pasta z ziaren sezamu)

WYKONANIE:

  • Fasolę odsączamy (jeżeli użyjesz fasoli z puszki) liub gotujemy do miękkości 

  • Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni (krótko i ostrożnie, by nie spalić)

  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i tahini

  • Dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy 

 

Tak przygotowaną pastę przechowuj w szczelnie zamkniętym  słoiczku w lodówce do 5-7 dni

 

SMACZNEGO

 





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY