Zaloguj się Koszyk (0)

Kolorowa sałatka ze szparagami i kaszą jęczmienną

8 kwietnia, 2019

Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 438 kcal
Białko: 17,4 g
Tłuszcze: 9,2 g
Węglowodany: 66 g

SKŁADNIKI

70 g kaszy jęczmiennej
150 g szparagów zielonych
100 g czerwonej papryki
50 g kukurydzy
50 g groszku
15 g pestek dyni
 

Wiosna to wspaniały czas. Na bazarze aż roi się od soczystych kolorów i pięknych zapachów. Stragany uginają się pod ciężarem świeżych warzyw i owoców. Wtedy naprawdę nie trzeba zbyt wiele kombinować w kuchni. Wystarczy łączyć różne kolory, smaki same się komponują.

Szparagi to mój coroczny stały punkt kulinarnego uwielbienia. Smakują po prostu gotowane, pieczone, ewentualnie delikatnie podsmażone na oliwie z oliwe. Nie są wymagające  :) 

SZPARAGI to skarbnica wszelkich witaminowych dobroci. Znajdziesz w nich witaminy z grupy B, kwas foliowy, witaminy C, E, beta-karoten, a także fosfor, wapń i potas. Do tego są nisko kaloryczne - 100 g zawiera tylko 17 kcal!

Chrup na zdrowie - szczególnie, gdy w końcu zapłacimy za nie w normalą cenę - ok 5 zł za 500 g a nie 19 zł jak było to do tej pory...

SAŁATKA Z KASZĄ I SZPARAGAMI

szparagi

WYKONANIE:

1. Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu
2.Ugotuj szparagi.
3. Wymieszaj wszystkie składniki, przypraw do smaku: sól morska, pieprz, kumin, kurkuma, słodka papryka

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY