Od dłuższego czasu na jednej z półek zalegało wędzone tofu, za którym nie przepadam, jednak połączyłam je z pieczarkami i wyszedł NIEZWYKLE AROMATYCZNY duet.
Powtarzam tą samą zupę już 3 raz w przeciągu 10 dni – smakuje, rozgrzewa, jest niesamowita!
Koniecznie spróbujcie, osoby, które preferują nabiał w diecie mogą wykorzystać wędzony twaróg.
KREM Z PIECZAREK I WĘDZONEGO TOFU
WYKONANIE:
- Pieczarki umyj i pokrój w mniejsze kawałki, przełóż do garnka i zalej go wodą do 1/3 wysokości. Dodaj pokrojoną cebulkę, sól i duś pod przykryciem ok 30 minut
- Rozdrobnij kostkę wędzonego tofu i zmiksuj na gładki krem.
- Gotuj 1-2 minuty, przełóż na talerz, skrop oliwą i dodaj natkę pietruszki.
SMACZNEGO