Zaloguj się Koszyk (0)

Krem z pieczarek z wędzonym tofu

14 marca, 2019
krem z pieczarek z wędzonym tofu paliwo z roślin

Czas przygotowania: 20 minut

2 porcje, 1 porcja zawiera:
Kalorie: 268,3 kcal
Białko: 25g
Tłuszcze: 13,8g
Węglowodany: 16,3g

SKŁADNIKI

1kg pieczarek
180 g wędzonego tofu 
1 czerwona cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
sól, pieprz, chili - do smaku

Od dłuższego czasu na jednej z półek zalegało wędzone tofu, za którym nie przepadam, jednak połączyłam je z pieczarkami i wyszedł NIEZWYKLE AROMATYCZNY duet.

Powtarzam tą samą zupę już 3 raz w przeciągu 10 dni – smakuje, rozgrzewa, jest niesamowita!

Koniecznie spróbujcie, osoby, które preferują nabiał w diecie mogą wykorzystać wędzony twaróg.

 

KREM Z PIECZAREK I WĘDZONEGO TOFU

 

WYKONANIE:

  • Pieczarki umyj i pokrój w mniejsze kawałki, przełóż do garnka i zalej go wodą do 1/3 wysokości. Dodaj pokrojoną cebulkę, sól i duś pod przykryciem ok 30 minut
  • Rozdrobnij kostkę wędzonego tofu i zmiksuj na gładki krem.
  • Gotuj 1-2 minuty, przełóż na talerz, skrop oliwą i dodaj natkę pietruszki.

 

SMACZNEGO 





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY