2017-10-09
Bezglutenowe bułeczki ze śliwką
WegetariańskiBezglutenowySłodki
SKŁADNIKI
150 g mąki ryżowej
115 g mąki kukurydzianej
50 g mąki kokosowej
30 g oleju rzepakowego
4 świeże śliwki
2 jaja
8 g suszonych drożdży
40 g ksylitolu
200 ml wody
8 bułeczek




WYKONANIE:
- Połącz ze sobą mąki, dodaj drożdże, ksylitol i olej. Wbij 2 jajka. Wymieszaj.
- Wlej ciepłą wodę i wyrób ciasto.
- Odstaw w ciepłe miejsce na 1 h i przykryj ręcznikiem.
- Formuj dłońmi niewielkie kulki, w które włóż połówki śliwek.
- Piecz w piekarniku przez 20-25 min w 200 stopniach.
SMACZNEGO
Sylwia Maksym
Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.