Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-09

Bezglutenowe bułeczki ze śliwką

WegetariańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

150 g mąki ryżowej
115 g mąki kukurydzianej
50 g mąki kokosowej
30 g oleju rzepakowego
4 świeże śliwki
2 jaja
8 g suszonych drożdży
40 g ksylitolu
200 ml wody
8 bułeczek


bułeczki

bułeczki

bułki

bułki śliwka

WYKONANIE:
 

  1. Połącz ze sobą mąki, dodaj drożdże, ksylitol i olej. Wbij 2 jajka. Wymieszaj.
  2. Wlej ciepłą wodę i wyrób ciasto.
  3. Odstaw w ciepłe miejsce na 1 h i przykryj ręcznikiem.
  4. Formuj dłońmi niewielkie kulki, w które włóż połówki śliwek.
  5. Piecz w piekarniku przez 20-25 min w 200 stopniach.

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

150 g mąki ryżowej
115 g mąki kukurydzianej
50 g mąki kokosowej
30 g oleju rzepakowego
4 świeże śliwki
2 jaja
8 g suszonych drożdży
40 g ksylitolu
200 ml wody
8 bułeczek


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN