Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-12-23

Świąteczny bigos w wersji wegańskiej

WegańskiBezglutenowySłodki



Bigos, jeszcze za wspólnych mięsnych czasów gościł u nas zawsze od jesieni do wcześnej wiosny. To dla mnie typowa rozgrzewająca potrawa, niesamowicie aromatyczna, prosta w wykonaniu, sycąca i "zawsze się udaje".

Wielokrotnie powtarzaliśmy znane nam już smaki, mimo że nigdy nie gotowaliśmy go z przepisem.

Teraz, gdy jeszcze świadomiej podchodzę do żywienia odkąd nie jem mięsa, staram się wybierać zaskakujące połączenia aromatów, które zmieniam w zależności od zastosowanych ziół.

Jednym z prowokatorów do przygotowania bigosu był VEGENERAT BIEGOWY - Przemek, jednak przepis, z którego głównie czerpaliśmy zapożyczliśmy od Jadłonomii.

Nie będziemy Was tu czarować, zmyślać i zmieniać ilości składników czy ich kolejność dodawania, po prostu z szacunku do autorki i uznania Jej talentu odsyłamy do przepisu na stronie.

Nasza inspiracja, od której wielokrotnie czerpiemy kulinarną wiedzę - GENIALNA JADŁONOMIA

wegański bigos

Koniecznie wypróbujcie :)

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN