Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-12-23

Świąteczny bigos w wersji wegańskiej

WegańskiBezglutenowySłodki



Bigos, jeszcze za wspólnych mięsnych czasów gościł u nas zawsze od jesieni do wcześnej wiosny. To dla mnie typowa rozgrzewająca potrawa, niesamowicie aromatyczna, prosta w wykonaniu, sycąca i "zawsze się udaje".

Wielokrotnie powtarzaliśmy znane nam już smaki, mimo że nigdy nie gotowaliśmy go z przepisem.

Teraz, gdy jeszcze świadomiej podchodzę do żywienia odkąd nie jem mięsa, staram się wybierać zaskakujące połączenia aromatów, które zmieniam w zależności od zastosowanych ziół.

Jednym z prowokatorów do przygotowania bigosu był VEGENERAT BIEGOWY - Przemek, jednak przepis, z którego głównie czerpaliśmy zapożyczliśmy od Jadłonomii.

Nie będziemy Was tu czarować, zmyślać i zmieniać ilości składników czy ich kolejność dodawania, po prostu z szacunku do autorki i uznania Jej talentu odsyłamy do przepisu na stronie.

Nasza inspiracja, od której wielokrotnie czerpiemy kulinarną wiedzę - GENIALNA JADŁONOMIA

wegański bigos

Koniecznie wypróbujcie :)

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN