Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-01-02

Chipsy z jarmużu - pyszne, zdrowe i chrupiące - w wersji na ostro

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja

SKŁADNIKI

300 g jarmużu
10 g oliwy z oliwek
opcjonalnie: cynamon, chilli, sól, pieprz


Przepis na przepyszne chipsy z jarmużu, którymi zajadają się nawet mali smakosze chrupiących przekąsek.

Chipsy z jarmużu są naprawdę łatwe w wykonaniu, błyskawiczne w przygotowaniu i przede wszystkim są zdrową alternatywą przekąski.

jarmuż chipsy

WYKONANIE

  1. Jarmuż umyj i pokrój w drobniejsze kawałki oddzielając twarde łodygi.
  2. Przypraw wedle uznania - polecam cynamon, chilli, sól i pieprz.
  3. Polej oliwą i dokładnie wymieszaJ.
  4. Ułóż na blaszce piekarnika i piecz 10-12 minut w 180 stopniach 

Zaglądaj przez szybkę piekarnika, ponieważ chipsy lubią się szybko przypalać 

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN