Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-04-30

Na wynos: galaretka i kasza z hummusem

WegańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 20 minut

1 porcja - II śniadanie i obiad
Kalorie: 592 kcal
Białko: 24,4 g
Tłuszcze: 31,3
Węglowodany: 66 g

SKŁADNIKI

KASZA
1/2 opakowania gotowego hummusu z Lidla
80 g komosy ryżowej
75 g papryki czerwonej
1/2 pęczka pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
85 g zielonego groszku z puszki

GALARETKA
250 g truskawek
1 i 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka agar agar
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka chia


Uwielbiam kolorowe dania, najpierw jedzą oczy! Lubię, gdyż uśmiechają się do mnie z talerza (lub pudełka) warzywa w kontrastowych barwach, gdy chrupią i pachną wspaniale wiosną.

Korzystaj z dobroci natury i wykorzystuj przepisy, którymi dzielę się z Tobą tutaj.

Dzisiejszy wpis jest poświęcony kobietkom na redukcji. Lekkie II śniadanie w postaci sycącej galaretki z pestkami i nasionami, a na obiad komosa ryżowa z warzywami i gotowym hummusem. Prosto, szybko, kolorowo i smacznie.

To kolejny artykuł z cyklu NA WYNOS, w którym chcę pokazać Wam jak proste i szybkie jest przygotowanie posiłków do pracy czy na uczelnię.

 

NA WYNOS

dania na wynos bodyidea

 

WYKONANIE:

  • ugotuj komosę ryżową, dodaj pokrojone warzywa, a hummus

  • wrzuć do garnka truskawki (mogą być mrożone), dodaj wodę i rozpuszczony agar agar

  • zagotuj, odstaw z ognia, dodaj ziarna chia i pestki dynia, wymieszaj, pozostaw do wystudzenia

  • galaretkę zjedz na II śniadanie, kaszę na obiad

 

 

SMACZNEGO

 

 

_______________________________________________

 

Sylwia Maksym - PALIWO Z ROŚLIN 

paliwo z roślin sylwia maksym

Link znajdziesz tutaj Grupa Paliwo z Roślin - jednoczymy tutaj wiebicieli kuchni roślinnej, osoby które już od dawna są na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej, a także te osoby, które dopiero planują coś zmienić w swoim menu. To również grupa dla sportowców, którzy poszukują odpowiedzi na nurtujące ich pytania z tematyki diety roślinnej w sporcie. 

Zapraszam Cię serdecznie! Dołącza do nas i buduj roślinną społeczność Paliwo z roślin


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 20 minut

1 porcja - II śniadanie i obiad
Kalorie: 592 kcal
Białko: 24,4 g
Tłuszcze: 31,3
Węglowodany: 66 g

SKŁADNIKI

KASZA
1/2 opakowania gotowego hummusu z Lidla
80 g komosy ryżowej
75 g papryki czerwonej
1/2 pęczka pietruszki
1 łyżka oliwy z oliwek
85 g zielonego groszku z puszki

GALARETKA
250 g truskawek
1 i 1/2 szklanki wody
1 łyżeczka agar agar
2 łyżki pestek dyni
1 łyżka chia


Tagi

Sprawdź przepis

Sprawdź jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN