Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-05-14

Na wynos: koktajl i tabbulleh z fasolką

WegańskiSłodki


Tabbouleh

80 g kaszy bulgur
65 g czerwonej papryki
65 g zielonej papryki
65 g żółtej papryki
20 g czerwonej fasoli
40 g zielonego groszku konserwowego
1/2 pęczka zielonej pietruszku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

koktajl

150 g truskawek,
100 g banana,
2 łyżki sezamu,
1 szklanka mleka ryżowego 


Tym razem we wtorkowym cyklu NA WYNOS będzie banalnie prosto i szybko (w sumie jak zawsze)

Wystarczy ugotować kaszę, dodać pokrojone warzywa, wykorzystać strączki ze słoika, dodać oliwę i doprawić.

 A koktajl? Wrzuć wszystko do kielicha blendera i zmiksuj, voila! Gotowe :)

 

NA WYNOS

dania na wynos bodyidea

 

SMACZNEGO

_______________________________________________

 

Sylwia Maksym - PALIWO Z ROŚLIN 

paliwo z roślin sylwia maksym

Link znajdziesz tutaj Grupa Paliwo z Roślin - jednoczymy tutaj wiebicieli kuchni roślinnej, osoby które już od dawna są na diecie wegańskiej czy wegetariańskiej, a także te osoby, które dopiero planują coś zmienić w swoim menu. To również grupa dla sportowców, którzy poszukują odpowiedzi na nurtujące ich pytania z tematyki diety roślinnej w sporcie. 

Zapraszam Cię serdecznie! Dołącza do nas i buduj roślinną społeczność Paliwo z roślin

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

iga 2020-06-14 18:14:08

Zamierzam na wtorek i środę przyszykować taki zestaw! Brzmi pysznie i zdrowo :)

Sylwia Maksym 2020-06-18 13:20:33

Super! cieszę się, że mogłam Cię zainspirować :) na zdrowie i smacznego :) :) :)

Drukuj

Tabbouleh

80 g kaszy bulgur
65 g czerwonej papryki
65 g zielonej papryki
65 g żółtej papryki
20 g czerwonej fasoli
40 g zielonego groszku konserwowego
1/2 pęczka zielonej pietruszku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku

koktajl

150 g truskawek,
100 g banana,
2 łyżki sezamu,
1 szklanka mleka ryżowego 


Tagi

Sprawdź przepis

Sprawdź jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN