Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-04-23

Na wynos: drugie śniadanie, obiad, podwieczorek

WegańskiSłodki


SKŁADNIKI:

60 g kaszy jaglanej
100 g seitanu
65 g czerwonej papryki
100 g zielonego ogóka
10 g oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
 
2 naleśniki z TEGO PRZEPISU
50 g jogurt sojowego waniliowego (kaufland)
2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

KOKTAJL:

30 g szpinaku
200 g banana
300 ml mleka sojowego
40 g odżywki waniliowej PLANTFORCE
20 g pestek dyni


3 POSIŁKI POZA DOMEM

Tym razem pomysły NA WYNOS na dłuuuuugi dzień poza domem. Tworzymy pojemniki aż na trzy posiłki - na pewno i Wam zdarza się wyjść z domu na dłużej niż 10 h, prawda?

 

PLANUJ

Przy okazji większego gotowania weekendowego zrobiłam dodatkowe porcje ciasta i naleśników, które wiedziałam, że wykorzystamy właśnie w tygodniu. Tak więc planujcie swoje gotowanie i zakupy z wyprzedzeniem, róbcie posiłki na zapas. Korzystajcie z zamrażarki, przetrwarzajcie te same produkty, ale z innymi dodatkami.

 

KOMBINUJ

Pamiętajcie - tylko wyobraźnia może nas ograniczać w kuchni, mam nadzieję, że akurat Wam jej nie brakuje :)

UWAGA - PRZEPIS NA NALEŚNIKI NIE JEST WEGAŃSKI, GDYŻ ZAWIERA JAJA.

 

dania na wynos bodyidea

 

WYKONANIE:

  • ugotuj kaszę, seitan podsmaż na oliwie z oliwie z oliwek

  • dodaj pokrojone warzywa, dopraw do smaku i wymieszaj, przełóż do pojemnika

  • włóż do pojemnika 2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

  • zrób dwa naleśniki z TEGO PRZEPISU i posmaruj je jogurtem sojowym waniliowym (polecam ten ze sklepu Kaufland)

  • zmiksuj na gładki koktajl odżywkę plantforce KUPISZ TUTAJ, szpinak, banana, dodaj mleko i pestki dyni

  • Na II śniadanie wypij polowę koktajulu i zjedz dwa kawałki ciasta, na obiad zjedz kaszę, na podwieczorek wypij drugą połowę koktajlu i zjedz naleśniki

 

SMACZNEGO

 

Czy takie inspiracje ułatwiają Wam przygotowanie dań na wynos? Czy są produkty, które szczególnie chcielibyście uwzględnić w swoim menu i zarazem, z których miałyby się składać przepisy, które się tutaj pojawią?

Liczę na Waszą aktywność i czekam na Wasze komentarze pod tym wpisem.

 

 

______________________________________________________________________

 

W przepisach użyłam odżywek wegańskich PLANTFORCE,

które możesz zamówić na www.silaroslin.pl

 

 

Na hasło: MAKSYM10 OTRZYMASZ -10% NA CAŁE ZAKUPY

 

-----> PLANTFORCE


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI:

60 g kaszy jaglanej
100 g seitanu
65 g czerwonej papryki
100 g zielonego ogóka
10 g oliwy z oliwek
sól, pieprz do smaku
 
2 naleśniki z TEGO PRZEPISU
50 g jogurt sojowego waniliowego (kaufland)
2 kawałki ciasta z TEGO PRZEPISU

KOKTAJL:

30 g szpinaku
200 g banana
300 ml mleka sojowego
40 g odżywki waniliowej PLANTFORCE
20 g pestek dyni


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Sprawdź jadłospis:

WEGAŃSKI:

WEGETARIAŃSKI:

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN