NA WYNOS
Kolejny wpis wtorkowy z cyklu NA WYNOS. Tym razem bez pieczywa, a z przepyszną, wartościową i bezglutenową kaszą - komosą ryżową.
Do pełni szczęścia przygotowałam koktajl pełen witamin i mikroskładników z dodatkiem wartościowego tłuszczu jakim jest olej z ostropestu.
Do sałatki, aby zwiększyć ilość białka dodałam szybką pastę z fasoli i dla odrobiny słodyczy pokroiłam jabłko - prawda, że to proste?
ZAPRASZAM
Przygotowujesz posiłki razem ze mną? Mam nadzieje, że te wpisy ułatwiają Ci pracę w kuchni. Zapraszam Cię po dokładny przepis poniżej.
WYKONANIE:
-
wyciśnij sok z marchwi i selera (możesz użyć kupnego, ale świeżo wyciskanego, bez konserwantów i dodatku cukru)
-
zmiksuj sok z napojem ryżowym, bananem, kurkumą i olejem z ostropestu, przelej do kubka na wynos
-
ugotuj komosę, dodaj do niej groszek, oliwę, natkę i paprykę, dopraw do smaku
-
zmiksuj fasolę z tahini i oliwą, dopraw do smaku solą i pieprzem
-
włóż sałatkę i pastę do pojemnika, pokrój jabłko, zapakuj
-
na II śniadanie wypij koktajl i zjedz połowę porcji jabłka
-
na "obiad" zjedz sałatkę i drugą porcję jabłka
SMACZNEGO
Czy takie inspiracje ułatwiają Wam przygotowanie dań na wynos? Czy są produkty, które szczególnie chcielibyście uwzględnić w swoim menu i zarazem, z których miałyby się składać przepisy, które się tutaj pojawią?
Liczę na Waszą aktywność i czekam na Wasze komentarze pod tym wpisem.