Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-19

Domowy hummus z czarnuszką - najlepsza pasta z ciecierzycy

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 


Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu

Domowy hummus z czarnuszką

WYKONANIE:
1. Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski, 
2. Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
3. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. 
4. Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy. 

wersje hummusu


Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN