SKŁADNIKI
100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny
Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu
Domowy hummus z czarnuszką
WYKONANIE:
1. Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski,
2. Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek, oliwę z oliwek, czarnuszkę
3. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę.
4. Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy.

Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni
Smacznego
Sylwia Maksym
Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.