Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-19

Domowy hummus z czarnuszką - najlepsza pasta z ciecierzycy

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

100 g ciecierzycy
3 łyżki czarnuszki
2 łyżki oliwy z oliwek
4 łyżki pasty tahini
2 ząbki czosnku
sok z cytryny

 


Kolejna nasza ulubiona wersja domowego hummusu

 

Domowy hummus z czarnuszką

WYKONANIE:

  • Ciecierzycę ugotuj według instrukcji na opakowaniu, odsącz z wody, przełóż do miski, 
  • Dodaj pastę sezamową, sok z cytryny, rozgnieciony czosnek,  oliwę z oliwek, czarnuszkę
  • Zmiksuj wszystko blenderem na gładką masę. 
  • Jeżeli masa będzie za gęsta, dodaj trochę zalewy z ciecierzycy. 

wersje hummusu


Tak przygotowany hummus przechowuj w lodówce do 5 dni

Smacznego


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN