Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-09-27

Jesienny koktajl z dyni, marchewki i imbiru - rozgrzewający

WegańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

200 g surowej dyni
2 cm korzeń imbiru
2 szt marchewki
1 szkl. mleka konopnego
1 łyżeczka oleju lnianego


Witamina A - przyswajalna tylko w obecności tłuszczy nie lubi występować w pojedynkę, a więc jako nieodłącznego towarzysza postawiliśmy ją w duecie z olejem lnianym.


Marchewka i imbir to kolejny świetna para... słodka marchew z ostrym smakiem i rozgrzewającymi właściwościami imbiru rozgrzeją brzuszki w jesienne, chłodne już poranki.


Mleko konopne jako dobre źródło białka uzupełni koktajl o ten drogocenny makroelement sprawiająć, iż uzyskujemy pełnowartościową, szybką przekąskę.
 



WYKONANIE:
Obierz korzeń imbiru, dynię i marchewkę. Wrzuć do blendera, dolej szklankę mleka konopnego. Dokładnie zmiksuj.



SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN