Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-11-13

Kasza jaglana z czerwoną soczewicą, sosem pomidorowym i kiełkami

WegańskiBezglutenowy


2 porcje

SKŁADNIKI

100 g kaszy jaglanej
60 g czerwonej soczewicy
1 szklanka sosu pomidorowego 
30 g kiełków rzodkiewki
sól, pieprz


WYKONANIE:

  1. Soczewicę moczymy ok 10h po tym czasie gotujemy do miękkości
  2. Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu
  3. Dodajemy do kaszy soczewicę, wlewamy sos pomidorowy i podgrzewamy do zagotowania się sosu, doprawiamy
  4. Podajemy z kiełkami


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

2 porcje

SKŁADNIKI

100 g kaszy jaglanej
60 g czerwonej soczewicy
1 szklanka sosu pomidorowego 
30 g kiełków rzodkiewki
sól, pieprz


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN