Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2015-09-01

Krem z cukinii i cebuli

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

2 szt cukinii - żółta i zielona
2 szt cebuli
50 ml mleka kokosowego
2 łyż oliwy z oliwek
sól himalajska
1 łyż kurkumy
pieprz


Pomysł na przepyszną zupę krem z cukinii i cebuli. W sezonie smakuje najlepiej, szczególnie gdy ogródek obrodziło w te piękne zielone podłużne warzywo :)
Możecie dowolnie szaleć z przyprawami, krem może mieć kilka odsłon - słodką, kwaśną, wytrawną, pikantną - wszystko uzależnione od dodatków ;)

 

WYKONANIE:

1. Cukinie i cebulę obiecamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pieprzem i solą,
skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w 200 stopniach.
3. Po tym czasie wyjmujemy, przekładamy do garnka,
dolewamy mleko i blendujemy na gładko.
4. Przyprawiamy do smaku kurkumą.

 
 

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN