Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2015-09-01

Krem z cukinii i cebuli

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

2 szt cukinii - żółta i zielona
2 szt cebuli
50 ml mleka kokosowego
2 łyż oliwy z oliwek
sól himalajska
1 łyż kurkumy
pieprz


Pomysł na przepyszną zupę krem z cukinii i cebuli. W sezonie smakuje najlepiej, szczególnie gdy ogródek obrodziło w te piękne zielone podłużne warzywo :)
Możecie dowolnie szaleć z przyprawami, krem może mieć kilka odsłon - słodką, kwaśną, wytrawną, pikantną - wszystko uzależnione od dodatków ;)

 

WYKONANIE:

1. Cukinie i cebulę obiecamy i kroimy na mniejsze kawałki.
2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pieprzem i solą,
skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika na 25 minut w 200 stopniach.
3. Po tym czasie wyjmujemy, przekładamy do garnka,
dolewamy mleko i blendujemy na gładko.
4. Przyprawiamy do smaku kurkumą.

 
 

sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

2 szt cukinii - żółta i zielona
2 szt cebuli
50 ml mleka kokosowego
2 łyż oliwy z oliwek
sól himalajska
1 łyż kurkumy
pieprz


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN