Czas przygotowania: 20 minut
2 porcje, 1 porcja zawiera:
Kalorie: 268,3 kcal
Białko: 25g
Tłuszcze: 13,8g
Węglowodany: 16,3g
SKŁADNIKI
1kg pieczarek
180 g wędzonego tofu
1 czerwona cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki natki pietruszki
sól, pieprz, chili - do smaku
Od dłuższego czasu na jednej z półek zalegało wędzone tofu, za którym nie przepadam, jednak połączyłam je z pieczarkami i wyszedł NIEZWYKLE AROMATYCZNY duet.
Powtarzam tą samą zupę już 3 raz w przeciągu 10 dni - smakuje, rozgrzewa, jest niesamowita!
Koniecznie spróbujcie, osoby, które preferują nabiał w diecie mogą wykorzystać wędzony twaróg.
KREM Z PIECZAREK I WĘDZONEGO TOFU
WYKONANIE:
-
Pieczarki umyj i pokrój w mniejsze kawałki, przełóż do garnka i zalej go wodą do 1/3 wysokości. Dodaj pokrojoną cebulkę, sól i duś pod przykryciem ok 30 minut
-
Rozdrobnij kostkę wędzonego tofu i zmiksuj na gładki krem.
-
Gotuj 1-2 minuty, przełóż na talerz, skrop oliwą i dodaj natkę pietruszki.
SMACZNEGO
Sylwia Maksym
Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.