Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-18

Makaron z łososiem i szpinakiem



Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 471 kcal
Białko: 34,5 g
Tłuszcze: 15,8 g
Węglowodany: 50,7 g

SKŁADNIKI

50 g makaronu z pszenicy durum
100 g łososia wędzonego
150 g szpinaku
60 g jogurtu naturalnego
5 g oliwy z oliwek
Przyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, imbir


Jak wiecie w moich daniach nie ma mięsa, ani produktów odzwierzęcych. Jednak nie oznacza to, że nie zdarza mi się gotować różnych potraw dla najbliszych.

Moja dzisiejsza propozycja również należy do tych błyskawicznych.

Jest to znane chyba wszystkim połączenie - szpinak, łosoś, makaron, ale mniej kaloryczne i bardziej aromatyczne, spróbuj!

 

Makaron z łososiem i szpinakiem

 

WYKONANIE:

  • Makaron ugotuj al dente.

  • Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni, dodaj wędzony płat łososia.

  • Smaż krótko "rozdłubując" mięso na kawałki.

  • Dopraw granulowanym czosnkiem, imbirem i pieprzem cytrynowym.

  • Po 3-4 minutach dodaj szpinak.

  • W niewielkiej ilości wody rozrób jogurt i wylej na rybę i szpinak.

  • Wymieszaj z makaronem, podaj ciepłe lub spakuj do pojemnika na wynos.

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 471 kcal
Białko: 34,5 g
Tłuszcze: 15,8 g
Węglowodany: 50,7 g

SKŁADNIKI

50 g makaronu z pszenicy durum
100 g łososia wędzonego
150 g szpinaku
60 g jogurtu naturalnego
5 g oliwy z oliwek
Przyprawy: sól, pieprz, pieprz cytrynowy, czosnek granulowany, imbir


Tagi

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN