Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-02-18

Makaron z owocami nie tylko na śniadanie

WegańskiSłodki


Czas przygotowania: 3 minuty

1 porcja
Kalorie: 500,4 kcal
Białko: 21,8 g
Tłuszcze: 15,1 g
Węglowodany: 69,6 g

SKŁADNIKI

50 g makaronu penne
1 kiwi (65 g)
1 banan (100 g)
1 łyżka pestek dyni (15 g)
1 łyżeczka chia
200 g jogurtu sojowego


WYKONANIE:

  • ugotuj makaron aldente

  • pokrój kiwi i banana w plastry

  • wyłoż na miseczkę makaron, polej jogurtem, dodaj owoce, orzechy i nasiona

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 3 minuty

1 porcja
Kalorie: 500,4 kcal
Białko: 21,8 g
Tłuszcze: 15,1 g
Węglowodany: 69,6 g

SKŁADNIKI

50 g makaronu penne
1 kiwi (65 g)
1 banan (100 g)
1 łyżka pestek dyni (15 g)
1 łyżeczka chia
200 g jogurtu sojowego


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN