Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-01-21

Błyskawiczny pełnowartościowy obiad w 15 minut

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 505,8
Białko: 21,5 g
Tłuszcze: 20,8 g
Węglowodany: 60,5 g

SKŁADNIKI

40 g kaszy gryczanej białej
80 g pieczarek
35 g białej cebuli
5 g oliwy z oliwek
20 g masła orzechowego
80 g fasoli z puszki
15 g sałaty lodowej
45 g czerwonej papryki
6 szt. pomidorków koktajolowych
1/2 zielonego ogórka
sos do sałatki:
5 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu daktylowego


Ty też tłumaczysz sięganie po "gotowce" do odgrzania w mikrofalówce norotycznym brakiem czasu?

Nie lubisz przebywać w kuchni dłużej niż 15 minut? Ten przepis jest naprawdę dla Ciebie :)

 

Proste, pyszne danie, które z łatwością skomponuje dziecko :) Smakuje wyśmienicie, stanowi idealne odżywienie i zawiera pełnowartościowe białko - tak, mimo że nie ma tutaj mięsa, to zaproponowane danie ma jego całkiem spora porcję.

 

Z racji na wyższą ilość węglowodanów i białka idealnie nadaje się na posiłek po treningowy obiad lub kolację.

Śmiało zmieniajcie dodatki i komponujcie według swoich uppodobań.

 

KASZA Z PIECZARKAMI, FASOLA Z MASŁEM ORZECHOWYM, SAŁATKA

 

WYKONANIE:

  • Ugotuj kaszę do miękkości, w tym czasie podsmaż na oliwie z oliwek cebulę i pieczarki

  • wymieszaj fasolę z puszki (wcześniej przepłucz ją wodą) dodaj masło orzechowe, sól, pieprz

  • Poszatkuj sałatę, pokrój paprykę, pomidora i ogórka, przygotuj sos i polej nim sałatkę

  • Ułóż wszystko na talerzu i delektuj się smakiem

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 505,8
Białko: 21,5 g
Tłuszcze: 20,8 g
Węglowodany: 60,5 g

SKŁADNIKI

40 g kaszy gryczanej białej
80 g pieczarek
35 g białej cebuli
5 g oliwy z oliwek
20 g masła orzechowego
80 g fasoli z puszki
15 g sałaty lodowej
45 g czerwonej papryki
6 szt. pomidorków koktajolowych
1/2 zielonego ogórka
sos do sałatki:
5 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu daktylowego


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN