Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-01-21

Błyskawiczny pełnowartościowy obiad w 15 minut

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 505,8
Białko: 21,5 g
Tłuszcze: 20,8 g
Węglowodany: 60,5 g

SKŁADNIKI

40 g kaszy gryczanej białej
80 g pieczarek
35 g białej cebuli
5 g oliwy z oliwek
20 g masła orzechowego
80 g fasoli z puszki
15 g sałaty lodowej
45 g czerwonej papryki
6 szt. pomidorków koktajolowych
1/2 zielonego ogórka
sos do sałatki:
5 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu daktylowego


Ty też tłumaczysz sięganie po "gotowce" do odgrzania w mikrofalówce norotycznym brakiem czasu?

Nie lubisz przebywać w kuchni dłużej niż 15 minut? Ten przepis jest naprawdę dla Ciebie :)

 

Proste, pyszne danie, które z łatwością skomponuje dziecko :) Smakuje wyśmienicie, stanowi idealne odżywienie i zawiera pełnowartościowe białko - tak, mimo że nie ma tutaj mięsa, to zaproponowane danie ma jego całkiem spora porcję.

 

Z racji na wyższą ilość węglowodanów i białka idealnie nadaje się na posiłek po treningowy obiad lub kolację.

Śmiało zmieniajcie dodatki i komponujcie według swoich uppodobań.

 

KASZA Z PIECZARKAMI, FASOLA Z MASŁEM ORZECHOWYM, SAŁATKA

 

WYKONANIE:

  • Ugotuj kaszę do miękkości, w tym czasie podsmaż na oliwie z oliwek cebulę i pieczarki

  • wymieszaj fasolę z puszki (wcześniej przepłucz ją wodą) dodaj masło orzechowe, sól, pieprz

  • Poszatkuj sałatę, pokrój paprykę, pomidora i ogórka, przygotuj sos i polej nim sałatkę

  • Ułóż wszystko na talerzu i delektuj się smakiem

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 15 minut

1 porcja
Kalorie: 505,8
Białko: 21,5 g
Tłuszcze: 20,8 g
Węglowodany: 60,5 g

SKŁADNIKI

40 g kaszy gryczanej białej
80 g pieczarek
35 g białej cebuli
5 g oliwy z oliwek
20 g masła orzechowego
80 g fasoli z puszki
15 g sałaty lodowej
45 g czerwonej papryki
6 szt. pomidorków koktajolowych
1/2 zielonego ogórka
sos do sałatki:
5 g oliwy z oliwek
1 łyżeczka octu balsamicznego
1 łyżeczka syropu daktylowego


Tagi

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN