Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-10-04

Pasta kanapkowa z soczewicy

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma


Aromatyczna, prosta w wykonaniu, pasująca do kanapek, naleśnikó, gofrów i do wyjadania łyżeczką ze słoika...

Świetna pasta, którą wykonasz w mgnieniu oka i doprawisz według potrzeby własnych kubków smakowych.

 

Pasta kanapkowa z soczewicy

pasta na chleb

 

WYKONANIE:

  • Przepłucz soczewicę w zimnej wodzie (2-3 razy), zalej wrzątkiem i ugotuj (max 10-12 min.)

  • Przełóż do kielicha blendera i dodaj pestki dyni, suszone pomidory i oliwę.

  • Dokładnie zmiksuj, dopraw i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Tak przygotowaną pastę schowaj do słoika i przechowuj maksymalnie do 6 dni w lodówce.

pasta body idea

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN