Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-10-04

Pasta kanapkowa z soczewicy

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma


Aromatyczna, prosta w wykonaniu, pasująca do kanapek, naleśnikó, gofrów i do wyjadania łyżeczką ze słoika...

Świetna pasta, którą wykonasz w mgnieniu oka i doprawisz według potrzeby własnych kubków smakowych.

 

Pasta kanapkowa z soczewicy

pasta na chleb

 

WYKONANIE:

  • Przepłucz soczewicę w zimnej wodzie (2-3 razy), zalej wrzątkiem i ugotuj (max 10-12 min.)

  • Przełóż do kielicha blendera i dodaj pestki dyni, suszone pomidory i oliwę.

  • Dokładnie zmiksuj, dopraw i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Tak przygotowaną pastę schowaj do słoika i przechowuj maksymalnie do 6 dni w lodówce.

pasta body idea

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma


Tagi

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN