Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-10-28

Kanapkowa pasta z czerwonej fasoli

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

1/2 szklanki słonecznika
puszka fasoli
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 soku z cytryny
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
2 łyżki tahini (pasta z ziaren sezamu)


WYKONANIE:

  • Fasolę odsączamy (jeżeli użyjesz fasoli z puszki) liub gotujemy do miękkości 

  • Ziarna słonecznika prażymy na suchej patelni (krótko i ostrożnie, by nie spalić)

  • Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i tahini

  • Dokładnie mieszamy i dodajemy przyprawy 

 

Tak przygotowaną pastę przechowuj w szczelnie zamkniętym  słoiczku w lodówce do 5-7 dni

 

SMACZNEGO

 


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN