Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-11-17

Aromatyczne pesto z rukoli w wersji na ostro

WegetariańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

1 opakowanie rukoli
20 g tartego parmezanu
po 1 łyżeczce: sól himaljska, pieprz, chilli
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
 


WYKONANIE:

  1. Liście rukoli myjemy, po czym wkładamy do miksera i dokładnie mielimy
  2. Dodajemy 1 łyżkę oliwy,  czosnek przeciśnięty przez praskę  i pestki słonecznika - gdyby masa była zbyt sucha można dodać odrobinę wody
  3. Pesto przekładamy na patelnię z rozgrzaną oliwą i redukujemy wodę
  4. Mieszamy do momentu zagotowania i dodajemy przyprawy
  5. Zdejmujemy z ognia i dodajemy tarty parmezan, dokładnie mieszamy

rukolowe pesto

Tak przygotowane pesto można przechowywać w lodówce do 5 dni

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

1 opakowanie rukoli
20 g tartego parmezanu
po 1 łyżeczce: sól himaljska, pieprz, chilli
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
 


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN