Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-31

Pomidorowa sałatka z czerwoną cebulą, natką pietruszki i serem feta

WegetariańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

2 duże pomidory malinówki (nie malinowe, malinówki! są słodsze i bardziej mięsiste)
1 cebula czerwona
pęczek natki pietruszki
50 g sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1


Banalne połączenia są zawsze przepyszne.
Słodkie pomidory (o dziwo można jeszcze dostać takie na bazarku), ostra czerwona cebula, soczysta natka pietruszki i prawdziwa grecka feta stanowią niebiańską ucztę dla podbienia.
Uczta ucztą, ale nie tylko o nią tutaj chodzi. Ta sałatka to prawdziwa bomba witaminowa!
Cebula - zatroszczy się o naszą odporność, która jesienią nieco kuleje
Pomidor i natka - doładują nasze zapasy w witaminę C
A feta - zatroszczy się o nasze kości ze względu na dużą ilość wapnia
Wcinajcie na zdrowie :)

sałatka z pomidorem, czerwoną cebulą i fetą


WYKONANIE:
 

  1. Pomidory kroimy w kostkę
  2. Cebulę szatkujemy drobno
  3. Wrzucamy do miseczki pomidory, cebulkę i pokrojną w kostkę fetę
  4. Doprawiamy solą, pieprzem, polewamy oliwą z oliwek
  5. Posypujemy natką pietruszki

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym, propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!
Drukuj

SKŁADNIKI

2 duże pomidory malinówki (nie malinowe, malinówki! są słodsze i bardziej mięsiste)
1 cebula czerwona
pęczek natki pietruszki
50 g sera feta
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
1


Tagi

Obserwuj na Instagramie

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN