Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-04-06

Makaron z warzywami

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego
60 g marchewki
50 g kukurydzy
4szt szparagów
5 pomidorków koktajlowych
10g migdałów
5 g oliwy


WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj aldente. Marchew zetrzyj na grobych oczkach

  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody

  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.

  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN