Seleryba to doskonała propozycja dla Wegan i Wegetarian, którzy nie spożywają ryb.
A jako, że święta muszą być tradycyjne, to można przygotować odpicowane przepisy, które smakują i wyglądają tak samo jak te, które znamy z dzieciństwa.
W roku ubiegłym robiliśmy selerybę- PRZEPIS NA SELERYBĘ w tym roku na bazie wspomnianego przepisu i inspiracji ze strony ukochanej Jadłonomii zrobiliśmy SELERYBĘ PO GRECKU I SELERYBĘ W GALARECIE (wpis będzie jutro)
Nie jest to nasz autorski przepis, a więc odsyłamy do źródła:
JADŁONOMIA PRZEPIS NA SELERYBĘ PO GRECKU
Jak to mam w zwyczaju, zmieniłam przepis według swoich smaków, jednak nie jestem w stanie go powtórzyć (często robię coś na oko), więc zachęcam do odwiedzenia strony JADŁONOMII - czyli MARTY DYMEK i zrobienie przepisu, którym zachwycicie wszystkich w Święta - nasza rodzina powiedziała głośno - MNIAM!