Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2018-04-04

Warzywne spaghetti z pesto z rukoli

WegańskiBezglutenowy


Czas przygotowania: 10 minut

2 porcje
Kalorie: 443,5 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcze: 28 g
Węglowodany: 25 g


WYKONANIE:

1.  Cukinie umyj i pokrój obieraczką lub specjalną tartą do nitek
2. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj nitki z cukini, podsmaż przez 2-3 minuty
3. W tym czasie umytą rukolę, obrane ząbki czosnku, pestki dyni i oliwę przełóż do blendera i zmikuj na pesto
4. Pesto przełóż na patelnię z podsmażaną cukinią i posyp płatkami drożdżowymi, dokładnie wymieszaj

vege obiad

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN