Czas przygotowania: 10 minut
2 porcje
Kalorie: 443,5 kcal
Białko: 20 g
Tłuszcze: 28 g
Węglowodany: 25 g
WYKONANIE:
1. Cukinie umyj i pokrój obieraczką lub specjalną tartą do nitek
2. Rozgrzej oliwę na patelni i dodaj nitki z cukini, podsmaż przez 2-3 minuty
3. W tym czasie umytą rukolę, obrane ząbki czosnku, pestki dyni i oliwę przełóż do blendera i zmikuj na pesto
4. Pesto przełóż na patelnię z podsmażaną cukinią i posyp płatkami drożdżowymi, dokładnie wymieszaj

SMACZNEGO
Sylwia Maksym
Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania resytrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także wspólpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.