Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-17

Wegańska biała czekolada z rodzynkami i wanilią

WegańskiBezglutenowySłodki


SKŁADNIKI

100 g masła kakaowego
50 g odżywki białkowej (u nas sunwarrior  o smaku waniliowym)
1 laska wanilii
2 łyżki erytrytolu lub innego zamiennika cukru
3 łyżki rodzynek


Biała czekolada to zdecydowanie smak dzieciństwa. Nie była zapewne zbyt dobrej jakości, ale słodka, kremowa i po prostu przepyszna.
Dziś nasza świadomość nie pozwala na kupno tej sklepowej, jednak kubki smakowe czasami odwołują się do słodkich wspomnień...
Tak oto powstała wersja domowa niebiańskiej białej czekolady z wanilią i rodzynkami.

BIAŁA CZEKOLADA Z WANILIĄ I RODZYNKAMI

czekolada domowa biała


WYKONANIE:
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło kakaowe, dodajemy izolat, dokładnie mieszamy.
2. Dodajemy ziarenka z laski wanilii, na koniec erytrytol, dokładnie mieszamy na niewielkim ogniu.
3. Całość przelewamy do kwadratowego naczynia, na masę rozrzucamy rodzynki.
4. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1h.


Czekolada to naprawdę istna smakowa petarda :)


SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego Reprezentacji Polski Kobiet w Piłce Nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN