Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2019-02-21

Lody czekoladowo - orzechowe

WegańskiBezglutenowySłodki


Czas przygotowania: 10 minut

10 porcji
Kalorie: 215,4 kcal
Białko: 3,6 g
Tłuszcze: 15,7 g
Węglowodany: 14,32 g

SKŁADNIKI

400 ml mleczka kokosowego (1 puszka Real Thai)
3 łyżki masła orzechowego
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki migdałów
1 szklanka mleka sojowego
1 szczypta soli morskiej
1 tabliczka gorzkiej czekolady 90 %
3 banany dojrzałe, mrożone


WYKONANIE:

  • zamrożone, dojrzałe banany wrzuć do misy malaksera

  • dodaj mleczko kokosowe i szklankę mleka sojowego

  • dodaj szczyptę soli, pokrojoną drobno czekoladę i masło orzechowe

  • miksuj do momentu uzyskania jednolitej konsystencji

  • orzechy pokrusz w moździeżu i dodaj do masy lodowej, schowaj do lodówki na min 2 godziny

 

SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Elwira 2020-07-27 21:31:25

to był pierwszy Twój przepis jaki wypróbowałam - jemy te lody od kilku miesięcy i w ogóle sie nie nudzą!

Sylwia Maksym 2020-08-17 11:24:12

też je uwielbiam :) na zdrówko :)

Drukuj

Czas przygotowania: 10 minut

10 porcji
Kalorie: 215,4 kcal
Białko: 3,6 g
Tłuszcze: 15,7 g
Węglowodany: 14,32 g

SKŁADNIKI

400 ml mleczka kokosowego (1 puszka Real Thai)
3 łyżki masła orzechowego
2 łyżki orzechów włoskich
2 łyżki migdałów
1 szklanka mleka sojowego
1 szczypta soli morskiej
1 tabliczka gorzkiej czekolady 90 %
3 banany dojrzałe, mrożone


Tagi

Sprawdź przepis

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN