Przepisów na amerykańskie pancakes w sieci znajdziecie od groma. Bez glutenu, bez cukru, bez mleka, bez wszystkiego i jeszcze wegańskie. Brzmi conajmniej podejrzanie, ale jednak się da...
Długo pracowałam nad idealnym przepisem, ale w końcu wyszły. Są puszyste, przepyszne w smaku, lekko słodkie i smażą się naprawdę krótko.
Zapraszamy po przepis
Bezglutenowe wegańskie pankejki z owocami i masłem orzechowym
WYKONANIE:
- Mąkę przesiej, dodaj sodę, rozgniecionego banana, jogurt sojowy i mleko.
- Połącz wszystkie składniki za pomocą blendera i odstaw na czas przygotowania owoców i nakrycia stołu.
- Pokrój ulubione dodatki, przygotuj syrop klonowy / miód (jeśli używasz) / owoce/ masło orzechowe i na co masz ochotę - w końcu to królewskie śniadanie
- Nabieraj łyżką / chochlą ciasto i wlewaj na rozgrzaną patelnię - najlepiej o dużej średnicy by smażyć od razu po 3-4 sztuki placków
- Smaż po 2-3 minuty z każdej strony i przekładaj na talerz układająć warstwami według własnej kompozycji
SMACZNEGO
robiłam w tamtym tygodniu te pankejki, nie wyszły mi takie puszyte jak Twoje na zdjęciu ale były super smaczne. u nas z jagodami w środku
hmmm, czasami nie wszystko idzie zgodnie z planem :) najważniejsze, że smakowały :)