Na słowo nutella większości dzieci trzęsą się z zachwytu uszy, a ślinianki skaczą jak oszalałe...
Co ma w sobie to smarowidło, że nasze pociechy tak bardzo za nim przepadają?
Jak to co? Utwardzone tłuszcze i mnóstwo cukru! Ale zaraz zaraz... w reklamie mowa o czekoladzie i orzechach... są! ale w śladowych ilościach - chyba wpadły tam przez przypadek :)
Za to nie przez przypadek awokado, banan, orzechy i kakao znalazły się w zdrowym kremie czekoladowym, który śmiało zastąpi wspomniany wytwór chemika :)
ZDROWSZA NUTELLA W SŁODKIE WERSJI
WYKONANIE:
-
Wrzucamu do miksera awokado, bardzo dojrzałego banana i kakao - dokładnie miksujemy
-
Dodajemy orzechy laskowe, a także syrop klonowy i powtarzamy czynność miksowania
-
Próbujemy czy smak i konsystencja nam odpowiadają - jeśli krem jest za mało słodki dodajemy banana (lub daktyle), jeśli zbyt słodki dosypujemy kakao
Tak przygotowany krem możemy przechowywać w lodówce do 3-4 dni
SMACZNEGO