Kuchnia
BodyIdea - Dietetyka przyszłości

2017-10-05

Zielona sałatka z komosą ryżową, awokado, rzodkiewką i sałatą rzymską

WegańskiBezglutenowy


SKŁADNIKI

70 g komosy ryżowej
1/2 awokado
2 liście sałaty rzymskiej
ziarenka z 1/2 granatu
2 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz


Kolejne świetne połączenie smaków - do wczorajszej sałatki wystarczy dodać jedynie odrobiny "zielonego"

awokado, rzodkiewka - sałatka

WYKONANIE:
 

  1. ugotuj komosę według instrukcji na opakowaniu
  2. upraż ziarna słonecznika na suchej patelni - do momentu uwolnienia aromatu
  3. wybierz ziarenka granatu
  4. dodaj pokrojone awokado, rzodkiewkę i sałatę rzymską
  5. dodaj oliwę i przyprawy
  6. dobrze wymieszaj
  7. sałatka smakuje świetnie na ciepło i zimno



SMACZNEGO


sylwia maksym body idea dietetyk

Sylwia Maksym

Cześć! Nazywam się Sylwia Maksym, jestem dietetykiem sportowym. Uczę jak jeść zdrowo, dostarczać paliwa z roślin i wybierać proste, smaczne rozwiązania bez wprowadzania restrykcji czy zakazów. Propaguję żywienie opierające się na ograniczeniu ilości spożywanego mięsa. Pokazuję sportowcom jak za pomocą żywienia wesprzeć ich regenerację i osiągnąć zawodowe cele. Aktualnie, obejmuję posadę dietetyka sportowego reprezentacji Polski kobiet w piłce nożnej, a także współpracuję indywidualnie z kolarzami, biegaczami, triathlonistami. Prywatnie jestem miłośniczką mocnej kawy, kolarstwa, mody i kultury hiszpańskiej. Rozgość się na mojej stronie i zatankuj ze mną Paliwo z Roślin.

BodyIdea - Dietetyka przyszłości

Dodaj komentarz

Brak dodanych komentarzy. Możesz być pierwszy - zapraszam!

Posłuchaj mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN