Wszyscy chyba znają kultowe Reese’s łączące smak cudownej czekolady i masła orzechowego. Kupne nie należy do ideałów słodyczowych, więc warto zrobić swoją zdrowszą, lżejszą i smaczniejszą wersję.
Reese’s w zdrowszej wersji
Idealnie smakują długo chłodzone – czekolada aż strzela między zębami, a masła dodaje całości idealnego smaku

Wykonanie czekoladowo – orzechowych reese’s
- Roztapiamy w rondelku olej
- Dodajemy kakao i słodzidło.
- Łączymy do powstania spójnej masy, uważaj by nie przypalić.
- Wylewamy 1 łyżkę masy czekoladowej do papilotki (zwykła papierowa się sprawdza) i wstawiamy na 30 min do lodówki
- Nakładamy 1 łyżkę roztopionego masła orzechowego, ponownie wkładamy do lodówki i na koniec powtarzamy wersję z czekoladą.
Smacznego!