Zaloguj się Koszyk (0)

Kultowe reese’s czyli czekolada i masło orzechowe

4 maja, 2017
resee's czekolada masło orzechowe przepis sylwia maksym

SKŁADNIKI:

  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 5 łyżek masła orzechowego domowego

 Wszyscy chyba znają kultowe Reese’s łączące smak cudownej czekolady i masła orzechowego. Kupne nie należy do ideałów słodyczowych, więc warto zrobić swoją zdrowszą, lżejszą i smaczniejszą wersję.

 

Reese’s w zdrowszej wersji

 

Idealnie smakują długo chłodzone – czekolada aż strzela między zębami, a masła dodaje całości idealnego smaku

 

Wykonanie czekoladowo – orzechowych reese’s  

     

  • Roztapiamy w rondelku olej
  • Dodajemy kakao i słodzidło.
  • Łączymy do powstania spójnej masy, uważaj by nie przypalić.
  • Wylewamy 1 łyżkę masy czekoladowej do papilotki (zwykła papierowa się sprawdza) i wstawiamy na 30 min do lodówki
  • Nakładamy 1 łyżkę roztopionego masła orzechowego, ponownie wkładamy do lodówki i na koniec powtarzamy wersję z czekoladą.

 

Smacznego!





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)

  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY