Zaloguj się Koszyk (0)

Kultowe Reese’s w wersji domowej

4 maja, 2017

SKŁADNIKI:

  • 5 łyżek gorzkiego kakao
  • 3 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki ksylitolu
  • 5 łyżek masła orzechowego domowego

 Wszyscy chyba znają kultowe Reese's łączące smak cudownej czekolady i masła orzechowego. Kupne nie należy do ideałów słodyczowych, więc warto zrobić swoją zdrowszą, lżejszą i smaczniejszą wersję.
 

Reese's w zdrowszej wersji

Idealnie smakują długo chłodzone - czekolada aż strzela między zębami, a masła dodaje całości idealnego smaku :) 

Wykonanie Reese's 

  • Roztapiamy w rondelku olej
  • Dodajemy kakao i słodzidło.
  • Łączymy do powstania spójnej masy, uważaj by nie przypalić.
  • Wylewamy 1 łyżkę masy czekoladowej do papilotki (zwykła papierowa się sprawdza) i wstawiamy na 30 min do lodówki
  • Nakładamy 1 łyżkę roztopionego masła orzechowego, ponownie wkładamy do lodówki i na koniec powtarzamy wersję z czekoladą.

 

Smacznego!





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY