Już dawno nie recenzowałam dla Was książek. Ogromna ilość obowiązków i dodatkowych rzeczy sprawiła, iż po prostu nie miałam na to czasu. Teraz wykorzystując trwającą już drugi tydzień grypę nadrabiam zaległości.
Książki od dawna są w naszej biblioteczce, namiętnie wykorzystywane stanowią doskonałą inspirację kulinarną – przeważnie odtwarzam po raz pierwszy przepis z książki trzymając się wzoru, a później już kombinuję po swojemu – polecam Wam również ten sposób, otwiera wiele szufladek 🙂
INA RYBARCZYK jest autorką bloga truetastehunters.com który serdecznie Wam polecam. Obserwuję Ją w wielu social media i przesyłam wielkie uznanie za twory kulinarne 🙂 Wydaje się być bardzo sympatyczną osobą, z którą chętnie wybrałabym się na zajęcia jogi np. – bo tą cechę możemy zakwalifikować do wspólnych 🙂
PROSTE PRZEPISY
Przepisy, iż na pierwszy rzut oka mogą wydawać się trudne są naprawdę bardzo łatwe i przyjemne w wykonaniu. Autorka bazuje na przepisach BEZ GLUTENU I RAFINOWANEGO CUKRU co jest dodatkowym atutem. Wszystkie przepisy są roślinne, a więc książka jest doskonałą inspiracją dla wegetarian i wegan, a także dla osób nietolerujących wielu alergenów.
WYGODA
Jak już może wiece często zwracam uwagę na poręczność książki. Ta zdecydowanie należy do tych wygodnych. Jest bardzo ładnie wydana – na grubym kredowym papierze, strony odpowiednio się odkształcają, co sprawia, że przepis z którego korzystam nie zamyka się samoczynnie 🙂 Książka ma również zakładkę, która pomaga w zaznaczeniu ulubionego przepisu, czy miejsca w którym skończyliśmy na niej pracę
KUCHNIA ROŚLINNA
Zawsze w mojej kuchni było wiele warzyw i owoców. Od roku, gdy zrezygnowałam całkowicie z mięsa i jego produktów musiałam mocniej i dokładniej kombinować. Książka ŁOWCY SMAKÓW doskonale mi w tym pomogła.
POLECAM
Polecam serdecznie książkę ŁOWCY SMAKÓW autorstwa INY RYBARCZYK wszystkim, którzy szukają nowych inspiracji na bezpieczne i smaczne potrawy. Na pewno pozwoli rozhulać szare kulinarne komórki i dodać więcej aromatu do Waszej kuchni 🙂