Zaloguj się Koszyk (0)

Makaron z warzywami

6 kwietnia, 2019
makaron ze szparagami paliwo z roślin

Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego
60 g marchewki
50 g kukurydzy
4szt szparagów
5 pomidorków koktajlowych
10g migdałów
5 g oliwy

WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj al dente. Marchew zetrzyj na grubych oczkach
  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody
  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.
  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami
SMACZNEGO




Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY