Zaloguj się Koszyk (0)

Makaron z warzywami

6 kwietnia, 2019
makaron ze szparagami paliwo z roślin

Czas przygotowania: 10 minut

1 porcja
Kalorie: 455 kcal
Białko: 15,8 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 68,8 g

SKŁADNIKI

80 g makaronu pełnoziarnistego
60 g marchewki
50 g kukurydzy
4szt szparagów
5 pomidorków koktajlowych
10g migdałów
5 g oliwy

WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj al dente. Marchew zetrzyj na grubych oczkach
  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody
  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.
  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami
SMACZNEGO




Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)

  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY