Menu

Makaron z warzywami

6 kwietnia 2019
Makaron z warzywami
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 455 kcal
Białko 15,8 g
Tłuszcz 12,5 g
Węglowodany 68,8 g

Składniki

  • 80 g makaronu pełnoziarnistego
  • 60 g marchewki
  • 50 g kukurydzy
  • 4szt szparagów
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 10g migdałów
  • 5 g oliwy

WYKONANIE

  1. Makaron ugotuj al dente. Marchew zetrzyj na grubych oczkach
  2. Szparagi zagotuj przez 2 minuty i włóż do zimnej wody
  3. Wyłóż na talerz ugotowany makaron, dodaj: pokrojone pomidorki, szparagi, 3 łyżki kukurydzy z puszki (odsącz z wody) i tartą marchew.
  4. Polej na koniec łyżeczką oliwy z oliwek i posyp migdałami

 

SMACZNEGO
Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)