Zaloguj się Koszyk (0)

Naturalne chipsy z plantana

9 kwietnia, 2018
smażone chipsy z plantana paliwo z roślin

Czas przygotowania: 5 minut + pieczenie

1 porcja
Kalorie: 143,6 kcal
Białko: 1,2 g
Tłuszcze: 5,3 g
Węglowodany: 23,5 g

SKŁADNIKI

1 plantan
1 łyżeczka oleju kokosowego rafinowanego
po szczypcie: sól, chilli, cynamon

Teraz gdy już wiesz jak dobrać się do plantana PLANTAN – BANAN WARZYWNY czas zabrać się za zrobienie z niego przepysznej przekąski.

Chipsy z plantana będą równie świetne, jak dobrze już zapewne wszystkim znane chipsy z jarmużu

CHIPSY Z PLANTANA

Znajdą zastosowanie jako przekąska, ale i również jako pełnowartościowy dodatek do głównego dania, w zamian ryżu, kaszy, ziemniaków czy makaronu. Będą również doskonałym rozwiązaniem jako posiłek po treningu z racji na ilość węglowodanów i mnóstwo witamin.

przekąska

Osobiście uwielbiam chipsy plantanowe w towarzystwie świeżo wyciskanego soku z marchwi – to połączenie jest idealne – szczególnie gdy dodam do plantanów chili i cynamonu.

WYKONANIE chipsów z plantana

  1. Przygotuj plantanty według instrukcji —> PLANTAN – BANAN WARZYWNY
  2. Dodaj cynamonu, chilli, pieprzu czy ziół – w zależności od tego jakie smaki preferujesz.
  3. Zjedz jako przekąskę lub dodatek do głównego dania
przekąska

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY