Menu

Naturalne chipsy z plantana

9 kwietnia 2018
Naturalne chipsy z plantana
Czas przygotowania: 5 minut + pieczenie
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 143,6 kcal
Białko 1,2 g
Tłuszcz 5,3 g
Węglowodany 23,5 g

Składniki

  • 1 plantan
  • 1 łyżeczka oleju kokosowego rafinowanego
  • po szczypcie: sól, chilli, cynamon

Teraz gdy już wiesz jak dobrać się do plantana Plantan – banan warzywny czas zabrać się za zrobienie z niego przepysznej przekąski.

Chipsy z plantana będą równie świetne, jak dobrze już zapewne wszystkim znane chipsy z jarmużu

Chipsy z plantana

Znajdą zastosowanie jako przekąska, ale i również jako pełnowartościowy dodatek do głównego dania, w zamian ryżu, kaszy, ziemniaków czy makaronu. Będą również doskonałym rozwiązaniem jako posiłek po treningu z racji na ilość węglowodanów i mnóstwo witamin.

 

Osobiście uwielbiam chipsy plantanowe w towarzystwie świeżo wyciskanego soku z marchwi – to połączenie jest idealne – szczególnie gdy dodam do plantanów chili i cynamonu.

Jak zrobić chipsy z plantana?

  1. Przygotuj plantanty według instrukcji —> Plantan – banan warzywny
  2. Dodaj cynamonu, chilli, pieprzu czy ziół – w zależności od tego jakie smaki preferujesz.
  3. Zjedz jako przekąskę lub dodatek do głównego dania

 

Smacznego

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)