Zaloguj się Koszyk (0)

Pasta kanapkowa z soczewicy

4 października, 2018

Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma

Aromatyczna, prosta w wykonaniu, pasująca do kanapek, naleśnikó, gofrów i do wyjadania łyżeczką ze słoika...

Świetna pasta, którą wykonasz w mgnieniu oka i doprawisz według potrzeby własnych kubków smakowych.

 

Pasta kanapkowa z soczewicy

pasta na chleb

 

WYKONANIE:

  • Przepłucz soczewicę w zimnej wodzie (2-3 razy), zalej wrzątkiem i ugotuj (max 10-12 min.)

  • Przełóż do kielicha blendera i dodaj pestki dyni, suszone pomidory i oliwę.

  • Dokładnie zmiksuj, dopraw i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.

  • Tak przygotowaną pastę schowaj do słoika i przechowuj maksymalnie do 6 dni w lodówce.

pasta body idea

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY