Zaloguj się Koszyk (0)

Pasta kanapkowa z soczewicy

4 października, 2018
pasta kanapkowa z soczewicy paliwo z roślin

Czas przygotowania: 15 minut

Kalorie: CAŁA PASTA: 1456 kcal
Białko: 60 g
Tłuszcze: 83,2 g
Węglowodany: 106,8 g

SKŁADNIKI

150 g czerwonej soczewicy (waga przed ugotowaniem)
70 g suszonych pomidorów w zalewie z oliwy oliwek
30 g oliwy z oliwek (może być z pomidorów)
80 g pestek dyni
do smaku: mieszanka suszonych warzyw, sól, pieprz, kurkuma

Aromatyczna, prosta w wykonaniu, pasująca do kanapek, naleśników, gofrów i do wyjadania łyżeczką ze słoika…

Świetna pasta, którą wykonasz w mgnieniu oka i doprawisz według potrzeby własnych kubków smakowych.

Pasta kanapkowa z soczewicy

pasta na chleb

 

WYKONANIE:

 

  • Przepłucz soczewicę w zimnej wodzie (2-3 razy), zalej wrzątkiem i ugotuj (max 10-12 min.)
  • Przełóż do kielicha blendera i dodaj pestki dyni, suszone pomidory i oliwę.
  • Dokładnie zmiksuj, dopraw i ponownie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  • Tak przygotowaną pastę schowaj do słoika i przechowuj maksymalnie do 6 dni w lodówce.
pasta body idea

 

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY