Czasami brak wydaje się dobrego pomysłu na wspaniały obiad.
Czasami po prostu nie ma ochoty na gotowanie, jednak brzuszek nie rozumie takiego podejścia…
Co wtedy zrobić?
Najlepiej Otworzyć lodówkę i wyczarować posiłek z dostępnych składników…
Tak powstał jeden z naszych ulubionych obiadów, a czasami nawet i kolacji.
Pieczone bataty z rozmarynem w towarzystwie smażonych boczniaków z papryką i natką pietruszki
WYKONANIE:
Bataty umyj, obierz i pokrój w frytki, talarki lub plastry – jak wolisz.
Polej oliwą i dopraw do smaku – sól, pieprz, tymianek.
Wstaw do piekarnika 180 stopni na 20 minut – w trakcie pieczenia dwa razy przemieszaj.
Na oliwie usmaż pokrojone boczniaki, pod koniec smażenia dodaj czerwoną paprykę, dopraw do smaku.
Posyp natką pietruszki.
SMACZNEGO!