Zaloguj się Koszyk (0)

Pieczone bataty z boczniakami

24 września, 2017
bataty i boczniaki przepis sylwia maksym

SKŁADNIKI

200 g batatów
10g oliwy z oliwek
2 g rozmarynu
szczypta soli
szczypta pieprzu
100 g boczniaków
50 g papryki
10 g natki
pietruszki

Czasami brak wydaje się dobrego pomysłu na wspaniały obiad.
Czasami po prostu nie ma ochoty na gotowanie, jednak brzuszek nie rozumie takiego podejścia…
Co wtedy zrobić?
Najlepiej Otworzyć lodówkę i wyczarować posiłek z dostępnych składników…

Tak powstał jeden z naszych ulubionych obiadów, a czasami nawet i kolacji.

Pieczone bataty z rozmarynem w towarzystwie smażonych boczniaków z papryką i natką pietruszki


WYKONANIE:
Bataty umyj, obierz i pokrój w frytki, talarki lub plastry – jak wolisz.
Polej oliwą i dopraw do smaku – sól, pieprz, tymianek.
Wstaw do piekarnika 180 stopni na 20 minut – w trakcie pieczenia dwa razy przemieszaj.
Na oliwie usmaż pokrojone boczniaki, pod koniec smażenia dodaj czerwoną paprykę, dopraw do smaku.
Posyp natką pietruszki.

SMACZNEGO!





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)

  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY