Zaloguj się Koszyk (0)

Podcast – Paliwo z roślin – #64 oleje chili – trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, Hedonista

6 stycznia, 2022

 

 

Cześć! Witaj w #64 odcinku podcastu Paliwo z Roślin. Dziś o wpływie chińskiej kuchni i niesamowitych aromatach. Będzie słodko, ostro, ale przede wszystkim przyjemnie! Przyjemnie bo jedzenie to przyjemność, przyjemnie bo życie to przyjemność, na której kreowanie mamy wpływ sami. Z moim gościem, współwłaścicielem firmy HEDONISTA oleje chili, rozmawiamy o... olejach chili! O niesamowitych aromatach i trendach żywieniowych.

W podcaście poruszamy następujące zagadnienia związane z olejem chili:

  • jak zrobić olej chili?
  • jakie składniki są niezbędne do wyprodukowania oleju z chili?
  • jakie wyróżniamy rodzaje oleju chili?
  • z czym jeść olej chili?
  • czy olej chili długo się gotuje?

Ale prócz rozmowy o olejach, poruszyliśmy też inne ważne tematy związane z żywieniem:

  • kuchnia azjatycka
  • kuchnia chińska i jej wpływ na polską gastronomię
  • chińskie restauracje w Polsce
  • żywieniowe trendy w Chinach
  • czy Chiny są proroślinne
  • choroby cywilizacyjne w Chinach

 

Anthony to niesamowicie inspirująca osoba. Ma w sobie ogrom pasji, wdzięczności, pomysłów, wysokiej kultury osobistej i wiedzy. Bazuje na swoich doświadczeniach związanych z podróżami, pracą przewodnika turystycznego i wielkiego wielbiciela olejów chili.

Zapraszam do odsłuchania niesamowitej rozmowy o oleju chili i innych wspaniałościach związanych z Paliwem z Roślin.

 

Podcast Paliwo z Roślin #64 olej chili - trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, HEDONISTA

 

 

Anthony Chiu

Gdzie możesz obserwować Anthonego Chiu i rodzinną firmę HEDONISTA:

 

Sylwia Maksym - Paliwo z Roślin 

- mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN posłuchasz również tutaj:




Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY