Menu

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

28 maja 2019
Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym
Czas przygotowania: 10 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 292 kcal
Białko 4,7 g
Tłuszcz 6,5 g
Węglowodany 51,5 g

Składniki

  • chia - 2 łyżki
  • mleko ryżowe - szklanka
  • mango - 1 szt
  • wanilia - ziarenka z 1 laski
  • kiwi - 1 szt

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

 

WYKONANIE:

 

1. Ziarna chia blendujemy wraz z wanilią i mlekiem ryżowym.
2. Przelewamy do szklanek i wstawiamy do lodówki – min. 4h, a najlepiej na całą noc.
3. Obieramy mango, ucieramy na gładki mus (nie, nie trzeba dosładzać)
4. Przelewamy do szklanek, do których wcześniej wkładamy plasterki kiwi

 

Pudding chia z mango i kiwi na mleku ryżowym

 

SMACZNEGO

 

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)