Menu

Śniadaniowe pancakes w wersji wegańskiej

25 maja 2020
Śniadaniowe pancakes w wersji wegańskiej
Czas przygotowania: 18 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 362,1 kcal
Białko 10,8 g
Tłuszcz 4,5 g
Węglowodany 65 g

Składniki

  • 1/2 szklanki mąki ryżowej
  • 1/2 szklanki mąki z ciecierzycy
  • 1 szt banana (mocno dojrzały)
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 szklanki jogurtu sojowego
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego
  • kiwi
  • borówki
  • masło orzechowe

Przepisów na amerykańskie pancakes w sieci znajdziecie od groma. Bez glutenu, bez cukru, bez mleka, bez wszystkiego i jeszcze wegańskie. Brzmi conajmniej podejrzanie, ale jednak się da…

Długo pracowałam nad idealnym przepisem, ale w końcu wyszły. Są puszyste, przepyszne w smaku, lekko słodkie i smażą się naprawdę krótko.

Zapraszamy po przepis

Bezglutenowe wegańskie pankejki z owocami i masłem orzechowym

 

 

WYKONANIE:

  • Mąkę przesiej, dodaj sodę, rozgniecionego banana, jogurt sojowy i mleko.
  • Połącz wszystkie składniki za pomocą blendera i odstaw na czas przygotowania owoców i nakrycia stołu.
  • Pokrój ulubione dodatki, przygotuj syrop klonowy / miód (jeśli używasz) / owoce/ masło orzechowe i na co masz ochotę – w końcu to królewskie śniadanie
  • Nabieraj łyżką / chochlą ciasto i wlewaj na rozgrzaną patelnię – najlepiej o dużej średnicy by smażyć od razu po  3-4 sztuki placków
  • Smaż po 2-3 minuty z każdej strony i przekładaj na talerz układająć warstwami według własnej kompozycji

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)