Zaloguj się Koszyk (0)

Surówka z młodej kapusty z koperkiem i z marchewką

12 czerwca, 2019
colesław surówka z młodej kapusty paliwo z roślin

Czas przygotowania: 10 minut

10 porcji
Kalorie: 106 kcal
Białko: 3,5 g
Tłuszcze: 4,1 g
Węglowodany: 16,2 g

SKŁADNIKI:

1  główka młodej kapusty (ok 2,5 kg)
1 młoda cebulka
2 marchewki
1 duży pęczek koperku

SOS:

1 łyżka soli
2 łyżki świeżo mielonego pieprzu
2 łyżki  oliwy z oliwek nierafinowanej 
2 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego
1 łyżka syropu klonowego (lub miodu jeśli używacie)
1 łyżka soku z cytryny

Wracam do Was ze wspaniałym przepisem na przepyszną surówkę z młodej kapusty.

Wiosna – i już prawie lato – to wspaniały czas na niesamowitych warzyw i owoców. Bazarkowe stragany aż uginają się po ferią barw, smaków i tekstur, które różnorodnie możecie wykorzystać w swojej kuchni.

Jak to zawsze bywa najlepsze pomysły to te NAJPROSTSZE pomysły, taki też będzie poniższy przepis –  SMAK GWARANTOWANY.

 

SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

 

WYKONANIE:

  • Przekrój kapustę na cztery ćwiartki, poszartkuj drobno pozostawiając głąb (możesz go schrupać, jest jeszcze mięciutki i wspaniały w smaku)

  • Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach

  • Koperek drobno posiekaj

  • Z podanych składników przygotuj sos, polej nim surówkę

*tak przygotowaną surówkę możecie przechowywać do 3-4 dni, jednak rzadko pozostaje na tak długo

 

SMACZNEGO

 

PS. Tak, pasuje do wszystkiego 🙂 (tutaj: szparagi smażone z boczniakami, natka, oliwa do tego gotowany kalafior)

 





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej! Tu Sylwia, tworzę dla Ciebie treści, które pomogą Ci poprawić zdrowie. Uwielbiam gotować i czerpać paliwo z roślin. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych i sportowcach, którzy chcą usprawnić regenerację, osiągać lepsze wyniki sportowe i jeść smacznie. Rozgość się i czerp z tego miejsca pełnymi garściami.


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY