Wracam do Was ze wspaniałym przepisem na przepyszną surówkę z młodej kapusty.
Wiosna – i już prawie lato – to wspaniały czas na niesamowitych warzyw i owoców. Bazarkowe stragany aż uginają się po ferią barw, smaków i tekstur, które różnorodnie możecie wykorzystać w swojej kuchni.
Jak to zawsze bywa najlepsze pomysły to te NAJPROSTSZE pomysły, taki też będzie poniższy przepis – SMAK GWARANTOWANY.
SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

WYKONANIE:
Przekrój kapustę na cztery ćwiartki, poszartkuj drobno pozostawiając głąb (możesz go schrupać, jest jeszcze mięciutki i wspaniały w smaku)
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach
Koperek drobno posiekaj
Z podanych składników przygotuj sos, polej nim surówkę
*tak przygotowaną surówkę możecie przechowywać do 3-4 dni, jednak rzadko pozostaje na tak długo
SMACZNEGO
PS. Tak, pasuje do wszystkiego 🙂 (tutaj: szparagi smażone z boczniakami, natka, oliwa do tego gotowany kalafior)
