Menu

Wegańska biała czekolada z rodzynkami i wanilią

17 października 2017
Wegańska biała czekolada z rodzynkami i wanilią
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna kcal
Białko g
Tłuszcz g
Węglowodany g

Składniki

  • 100 g masła kakaowego
  • 50 g odżywki białkowej (u nas sunwarrior o smaku waniliowym)
  • 1 laska wanilii
  • 2 łyżki erytrytolu lub innego zamiennika cukru
  • 3 łyżki rodzynek

Biała czekolada to zdecydowanie smak dzieciństwa. Nie była zapewne zbyt dobrej jakości, ale słodka, kremowa i po prostu przepyszna. Dziś nasza świadomość nie pozwala na kupno tej sklepowej, jednak kubki smakowe czasami odwołują się do słodkich wspomnień… Tak oto powstała wersja domowa niebiańskiej białej czekolady z wanilią i rodzynkami.

 

Biała czekolada z wanilią i rodzynkami

 

 

 

 

 

WYKONANIE:
1. W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło kakaowe, dodajemy izolat, dokładnie mieszamy.
2. Dodajemy ziarenka z laski wanilii, na koniec erytrytol, dokładnie mieszamy na niewielkim ogniu.
3. Całość przelewamy do kwadratowego naczynia, na masę rozrzucamy rodzynki.
4. Wstawiamy do lodówki na co najmniej 1h.

 

Czekolada to naprawdę istna smakowa petarda 🙂

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)