Menu

Wegański obiad w 15 minut

21 lutego 2020
Wegański obiad w 15 minut
Czas przygotowania: 15 minut
Wartość odżywcza
Wartość energetyczna 571,3 kcal
Białko 35 g
Tłuszcz 26,4 g
Węglowodany 58,6 g

Składniki

  • 1/2 opakowania klopsików dobra kaloria
  • 150 g mrożonych warzyw
  • 50g makaronu razowego spaghetti
  • 4g oliwy z oliwek
  • przyprawy

Pamiętacie mój ostatni wpis dotyczący produktów Dobra Kaloria? Możecie zerknąć tutaj —> ROŚLINNY BURGER w celu przypomnienia i inspiracji .

Dziś przedstawiam Wam mój sposób na szybkie (choć te występuje przez cały weekend) gotowanie, bazujące na produktach, które znajdziecie we wszystkich popularnych sklepach oferujących żywność.

Obiad (lub też możecie zjeść to danie na kolację) składa się z makaronu, mrożonych warzyw i roślinnych klopsików Dobra Kaloria (kupie je w m.in.  Lidlu).

 

Wegański obiad w 15 minut – klopsiki z warzywami

Wegański obiad w 15 minut – klopsiki z warzywami

WYKONANIE:

  • ugotuj makaron (możesz wybrać dowolny, jaki lubisz, pełnoziarnisty czy ze strączków podwyższą walory  odżywcze)
  • wrzuć warzywa na patelnie – duś je bez tłuszczu
  • na drugiej patelni przygotuj klopsiki (możesz te upiec wszystko w piekarniku)
  • wymieszaj z makaronem, skrop oliwą, dopraw do smaku wedle uznania i preferencji

 

GOTOWE! 

 

SMACZNEGO

Udostępnij

Zobacz także

Newsletter

Zapisz się do newslettera i odbierz darmowy jadłospis fleksitariański na 2000 kcal

Unikatowe kody promocyjne, darmowe diety i ebooki oraz najważniejsze informacje dotyczące diety roślinnej i sportowej w pigułce - to wszystko otrzymasz zapisując się na mój newsletter!

Zgoda(wymagane)