Zaloguj się Koszyk (0)

Wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym

23 stycznia, 2020
wegańskie ciasteczka z masła orzechowego paliwo z roślin

Czas przygotowania: 15 minut

20 sztuk, 1 ciasteczko zawiera:
Kalorie: 123,75 kcal
Białko: 4,47 g
Tłuszcze: 9,05 g
Węglowodany: 9,95 g

SKŁADNIKI

300 g masła orzechowego (u nad domowy mix - laskowe, włoskie, nerkowce i migdały) 
133 g mąki ryżowej - 3/4 szklanki
32 g świeżych daktyli - 8 sztuk
50 g gorzkiej czekolady (min. 80%) - 1/2 tabliczki

Dawno nie gościły u nas słodkie wypieki, więc nadrabiamy banalnym pomysłem na błyskawiczne ciasteczka, które można zacząć przygotowywać, gdy goście przekraczają próg bramy wejściowej 🙂

Przepis na 20 sztuk, więc na pewno dla wszystkich wystarczy 🙂

 

Błyskawiczne ciasteczka wegańskie z masłem orzechowym

 

ciastka z masłem orzechowym
WYKONANIE:
1. Masło i mąkę przekładamy do miski i łączymy.
2. Dodajemy pokrojone drobno daktyle i czekoladę, łączymy.
3. Wyrabiamy z masy ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia.
4. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 17 minut w 180 stopniach – uwaga – szybko się przypalają.
5. Ciasteczka po upieczeniu są bardzo miękkie, twardnieją po wystygnięciu.  Są  pyszne i bardzo wciągające.

 

masło orzechowe w ciastkach

 

SMACZNEGO





Dodaj komentarz

  • KILKA SŁÓW O MNIE
  • Hej, Sportowcu! Cieszę się że jesteś na mojej stronie, rozgość się i czerp pełnymi garściami. Mam na imię Sylwia, jestem dietetykiem sportowym i trenuję kolarstwo górskie. Mój blog powstał z myślą o osobach aktywnych, które chcą poprawić wyniki sportowe. Nauczę Cię jak dbać o regenerację i skutecznie czerpać Paliwo z Roślin. Pokażę Ci, że zdrowe jedzenie jest smaczne, a jego wykonanie to "piece of cake" :)


  • ZATANKUJ PALIWO Z ROŚLIN
  • SPRAWDŹ INNE przePISY
  • SPRAWDŹ INNE WPISY