Drodzy, wracam do Was z przepisami! Wreszcie w swojej kuchni, wreszcie z większą ilością czasu, który mogę przeznaczyć na gotowanie, poszukiwanie smaków, nowych połączeń i idealnie dopasowanych dla Was jadłospisów.
Kocham gotować! Uwielbiam Was inspirować! Chcę uczyć Pacjentów jak jeść zdrowo, ale i smacznie. Jak zachować umiar, zdrową głowę, ale i wybierać dobrze dla swojego zdrowia, urody i sylwetki.
Szyszki – słodkie wspomnienie dzieciństwa
Do rzeczy. Pamiętacie z czasów błogiego dzieciństwa smak super szyszek zrobionych z preparowanego ryżu? A pamiętacie, że były robione z krówki?! Owszem, są na rynku krówki z dobrym składem, jednak ja połączyłam moje dwa super foodsy – daktyle i masło orzechowe i smak wyszedł o wiele lepszy!
Będą super przekąską na drugie śniadanie, przekąskę do kawy czy nawet w połączeniu z bananem i jogurtem dobrym doładowaniem po treningu – czy tuż przed (jeżeli niczego innego nie zdążysz zabrać z domu)
FIT SZYSZKI Z DAKTYLAMI

WYKONANIE fit szyszek
- Jeżeli używasz daktyli z pestkami to usuń pestkę ze środka i zalej daktyle ciepłą wodą, odstaw na 10 minut
- Rozpuść masło orzechowe w kąpieli wodnej do uzyskania lejącej konsystencji, w razie gdy używasz domowego masła dodaj do niego odrobinę oleju kokosowego
- Odsącz daktyle i zmiksuj na gładko za pomocą blendera, dodaj do nich masło i zmiksuj ponownie
- Wrzuć do masy preparowany ryż i dokładnie wymieszaj – najlepiej silikonową szpatułką – zdecydowanie sprawniej to wychodzi 🙂