Paliwo z roślin – #42 czy roślinne żywienie to przyszłość?
Cześć! Witaj w 42 odcinku mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN. Dziś rozmawiamy o 100% paliwie! Paliwie z roślin, emocjach tankowanych jak paliwo i paliwie na przyszłość – nie tylko tą najbliższą.
Jak już mnie dobrze znasz, Paliwo z Roślin to mój temat przewodni. Umiejętne połączenie roślin – czyli dobrej diety, jest nieodłącznym elementem aktywności fizycznej – czyli sytuacji, w której potrzebujesz najlepszego paliwa. Tylko taka symbioza się udaje. O taką symbiozę prosi Twój organizm, środowisko, planeta, ale i również Ty sam.
Popularność diety roślinnej
Dieta roślinna zyskuje coraz większe uznanie wśród wielu konsumentów. Potwierdzają to wyniki raportu zleconego z ramienia serwisu pyszne.pl w grudniu 2020 metodą CAWI na grupie 800 respondentów przez instytut badawczy ARC Rynek i Opinia TUTAJ DOSTĘPNY RAPORT PYSZNE.PL
Możemy podeprzeć się nie tylko raportami, wystarczy spojrzeć na asortyment wielu popularnych sklepów, by zauważyć, że rynek roślinnej żywności się rozszerza. Podobnie – mimo panującej pandemii i ciężkiej sytuacji wielu restauratorów – można zauważyć również ten trend w publicznej gastronomii, co mnie bardzo cieszy.
Więcej wege opcji
Coraz łatwiej jest wybrać opcje bezmięsne w restauracjach, barach, czy kawiarniach, zatem – roślinożercy – nasi, znajomi już nie muszą szukać specjalnych wege/wegan miejsc tylko dla nas na wspólne spotkania (tak, wiem, żyję myślą, że już niedługo skończy się pandemia :)).
Szukasz bezmięsnych smaków?
Czy któreś z tych pytań dotyczą Ciebie?
- Jesz roślinnie, jednak marzysz o większej dostępności ciekawych produktów bezmięsnych?
- Nieustannie szukasz swojego smaku, dobrych składników i nowych kulinarnych doznań?
- Chcesz zrezygnować ze spożywania mięsa, ale nie wyobrażasz sobie życia bez produktów o podobnym smaku?
- Czy uważasz, że dieta roślinna to pomysł i sposób na przyszłość, czy może chwilowa moda?
- Czy roślinne zamienniki mięsa można spożywać codziennie?
- Po jakie produkty najczęściej sięgają Klienci sklepów z roślinną żywnością?
- Czy roślinne żywienie ma przyszłość?
Bo w roślinach jest moc!
Jedzenie, żywienie, rośliny, paliwo – to wszystko skupia się wśród radości, przyjemności i zdrowia. Zatem, o tych rzeczach rozmawiam przede wszystkim z moim gościem. Agnieszka – gość mojego podcastu – to zdecydowanie entuzjastka życia! Człowiek orkiestra, której muzyka jest syropem klonowym na moje uszy! To co tworzy, ile daje radości, jak wiele smaków i wspaniałych produktów wprawia w obieg i daje nam do nich dostępność, sprawia, że po kilku zamienionych z nią słowach już ją uwielbiasz!
Zapraszam Cię do odsłuchania mojej rozmowy z Agnieszką – współzałożycielka sklepu Gilko Vegan Store. Mój gość to nie tylko specjalistka roślinnych produktów, ale przede wszystkim osoba z wielką pasją i misją szerzenia roślinnych wieści o lokalnych producentach. Posłuchaj! Zapraszamy! A tuż po, zapraszam Cię na zakupy! Poniżej znajduje się inspiracja produktowa, a także prezent, który ma dla Ciebie Agnieszka!
Paliwo z Roślin – #42 czy roślinne żywienie to przyszłość? | gość: Agnieszka- Gilko Vegan Store
Agnieszka – Gilko Vegan Store
czyli gdzie zrobisz świetne zakupy i poznasz wspaniałe roślinne produkty:
- Facebook Gilko Vegan Store
- Instagram Gilko Vegan Store
- www.gilko.pl
- GILKO VEGAN STORE STACJONARNIE: ul. Generała Augusta Fieldorfa-Nila 17, 31-209 Kraków
Zapraszam na zakupy w imieniu Agnieszki, Sebastiana i Miry!
By Cię zainspirować, pokażę Ci moje zakupy! Doskonałe zakupy roślinnej żywności! Większości tych produktów nie znałam wcześniej. Owszem, czytałam o nich, wiedziałam, że istnieją, jednak nie miałam okazji ich spróbować!
Tempeh znam i uwielbiam, podobno jak natto, które również zagościło w moim zakupowym koszyku. Nigdy wcześniej nie próbowałam roślinnych “wędlin”, nie licząc wszystkim już znanych “kiełbasek” DOBRA KALORIA.
Skład KRAKOWSKIEJ z VEGE SMAK i JAŁOWCOWEJ SEITAN THREAT jest niesamowity! Oba produkty w smaku są przepyszne, skład idealny! Jednak pamiętaj – mimo, że roślinna, to nadal przetworzona żywość, która powinna na co dzień stanowić jedynie żywieniowy dodatek, nie możesz opierać się na tych produktach we wszystkich daniach.
Podstawą są rośliny strączkowe, zboża i oczywiście warzywa i owoce, ale o tym już wiesz, prawda? Jeśli nie, to Agnieszka również przypomina o tym w naszym podcaście!
Słuchałeś już? Jeszcze nie?!
To odpalaj nagranie, a potem wybierz się na zakupy do GILKO VEGAN STORE!
Agnieszka ma dla Ciebie super RABAT! – na hasło SYLWIA otrzymasz 10% zniżki na całe zakupy!
-> Wesprzyj proszę mój podcast i zostań moim patronem / patronką na patronite <-