Paliwo z roślin – #64 oleje chili – trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, Hedonista
Cześć! Witaj w #64 odcinku podcastu Paliwo z Roślin. Dziś o wpływie chińskiej kuchni i niesamowitych aromatach. Będzie słodko, ostro, ale przede wszystkim przyjemnie! Przyjemnie bo jedzenie to przyjemność, przyjemnie bo życie to przyjemność, na której kreowanie mamy wpływ sami. Z moim gościem, współwłaścicielem firmy HEDONISTA oleje chili, rozmawiamy o… olejach chili! O niesamowitych aromatach i trendach żywieniowych.
W podcaście poruszamy następujące zagadnienia związane z olejem chili:
- jak zrobić olej chili?
- jakie składniki są niezbędne do wyprodukowania oleju z chili?
- jakie wyróżniamy rodzaje oleju chili?
- z czym jeść olej chili?
- czy olej chili długo się gotuje?
Ale prócz rozmowy o olejach, poruszyliśmy też inne ważne tematy związane z żywieniem:
- kuchnia azjatycka
- kuchnia chińska i jej wpływ na polską gastronomię
- chińskie restauracje w Polsce
- żywieniowe trendy w Chinach
- czy Chiny są proroślinne
- choroby cywilizacyjne w Chinach
Anthony to niesamowicie inspirująca osoba. Ma w sobie ogrom pasji, wdzięczności, pomysłów, wysokiej kultury osobistej i wiedzy. Bazuje na swoich doświadczeniach związanych z podróżami, pracą przewodnika turystycznego i wielkiego wielbiciela olejów chili.
Zapraszam do odsłuchania niesamowitej rozmowy o oleju chili i innych wspaniałościach związanych z Paliwem z Roślin.
Podcast Paliwo z Roślin #64 olej chili – trend, czy chwilowa moda? | gość: Anthony Chiu, HEDONISTA
Anthony Chiu
Gdzie możesz obserwować Anthonego Chiu i rodzinną firmę HEDONISTA:
- www.hedonista.red
- facebook: CHIŃSKI OLEJ CHILI
- instagram: OLEJ CHILI
- sklep allegro: HEDONISTA oleje chili i daktyle
Sylwia Maksym – Paliwo z Roślin
– mojego podcastu PALIWO Z ROŚLIN posłuchasz również tutaj:
-> Wesprzyj proszę mój podcast i zostań moim patronem / patronką na patronite <-