Czekoladowa owsianka z orzechami
5 stycznia 2020
Czas przygotowania: 5 minut
Wartość odżywcza | |
---|---|
Wartość energetyczna | 466,6 kcal |
Białko | 17,8 g |
Tłuszcz | 24,6 g |
Węglowodany | 38,9 g |
Składniki
- 50g płatków orkiszowych
- 2 łyżki nerkowców
- 1 łyżka pestek dyni
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 łyżeczka chia
- 2 łyżki kakao
- 1/2 szklanki mleka lub wody
- szczypta soli
Pokazywałam Wam inspiracje na temat wariacji owsiankowych – OWSIANKI – KLIK – jak pisałam wcześniej, pomysły kuchni śniadaniowej naprawdę się nie kończą.
Zawartość miseczek jest zawsze uzależniona od smaku, pomysłu i oczywiście zawartości naszych szafek.
Dziś chciałam Wam przedstawić jedną z naszych ulubionych owsianek, która doskonale smakuje, rozgrzewa, chrupie i pachnie w całym mieszkaniu – aż do obiadu 🙂
Czekoladowa owsianka z orzechami
WYKONANIE:
- Płatki (owsiane, gryczane, jaglane, ryżowe itd.) zalej wodą – na noc lub kilka godzin
- Ugotuj w napoju roślinnym (owsianym, ryżowym, sojowym itd), mleku lub wodzie do miękkości
- Pod koniec gotowania dodaj odrobinę soli, dokładnie wymieszaj
- Przełóż do miseczki
- Wybierz ulubione składniki i ułóż według własnych preferencji
SMACZNEGO